fredag 14. desember 2007

Feriestart i Lima

Vi kom til Lima ved 23.30 tiden i gar kveld. Peruansk tid er 6 timer etter.
Det var godt og varmt da vi kom, og luftfuktigheten slo mot oss. Forsteintrykket ga en avslappet stemning. Stemningen pa flyplassen ga ikke inntrykk av sa mye stress som det f.eks. var i Amsterdam.Vi ble mott av Marthas bror Miguel og hans kone Connie og deres datter Sofia.
Vi var sa mange og hadde sa mye bagasje at de leide en Maxitaxi til oss. Turen tok over en time og det var en opplevelse i seg selv.
Her blir man stuet inn i bilen, sa mange man far plass til. Sikkerhetsbelte er en vits, og trafikkregler en noe merkelige greier. Det var forferdelig mye trafikk, gate opp og gate ned. De de lurer seg framover, innimellom og foran, bruker "berten" i ett sett og kjorer som svin. Bilparken er gammel, og eksosen la som en take over byen. Dessutn kjorer de med apne vinduer, fordi det er varmt. Men sa koster en sann tur nsten ingenting.
 
Vi er blitt godt mottatt her. De bor i et rolig strok av byen. For a komme inn i stoket ma en kjore gjennom en bevoktet port, og traxisjaforen ma vise leg. Derfor er det ubegripelig at det er hoye porter og mur rundt. Alt er til stadighet last, og to vakthunder passer pa. De far aldri vare inne, for da blir de ikke gode nok.
Jeg er glad for at vi ikke behover a beskytte oss slik hjemme, eller kanskje vi skulle behove det snart.
 
I dag har vi fatt et helt annet uttrykk av byen. Kommer ikke utenom forurensning og enorm trafikk, men det fins sa mye en blir imponert over. Vi var i et enormt varehus i dag.
Der var nesten alt dyrt, og det var sikkert mange som ikke hadde rad til a ga der. Men det var imponerende.
Her er sa mye eksotisk, av planter, av mat og mennesker.
Forsettelse kommer en annen dag.
Gjor oppmerksom pa at dette er et utenlandsk tastatur....
Fortsettelse folger


Søk fra enhver webside med kraftig beskyttelse. Få Windows Live Toolbar GRATIS i dag! Hold kontakten med venner og familie med Messenger