torsdag 20. desember 2007

Nazca

Tirs 18.12
Denne dagen dro vi til Nazca. Det ligger lenger inn i landet, ca 500 m.o.h. Tavlen viste at bussen ikke gikk for kl .9.00. Ved skranken sa de kl 7.15, Men avgangen ble kl. 7.30
Her ma man ta ting som de kommer og vare forberedt pa alt.
 
Etter 2 1/2 t gjennom orkenlandskap, sletter og hoyder om hverandre, var vi fremme.
Vi ble mott av en slags guide som hang pa oss som pa fluepapiret hele tiden. Han skulle bestemme hvilken flyselskap vi skulle velge, hvor vi skulle spise osv. Han provde a lure oss, men det gikk bra.
Kl. 11.15 klov vi opp i et lite fly. En passasjer foran og to bak..
Flyveren het Elmer og fortalte bade pa spansk og engelsk om dt vi sa. Vi gikk i lav hoyde over de utrolige linjene og figurene som befinner seg der. For hver gang vi kom til en ny figur, la flyet seg over pa siden, sa vi skulle se bedre, og faktisk ble vi ganske kvalme ettter 35 min med disse flybevegelsene.
Det er imponerende for oss turister a fa se pa dette, men for dem som bor der er det mye mer naturlig enn et regnskyll, for det kan ga 10 ar mellom hver gang det regner.
 
Etter mat pa et lite sted inne i byen, kom guiden var og sa han matte ha 100 Soles pa forskudd, for a kjope bensin.
Han hadde nemlig overtalt oss til a ta drosje tilbake til Ica. og lovet a skaffe oss en stor bil, sa vi slpp a sitte pa manget til hverandre. Han stakk ikke av med pengene, men kom tilbake med en stor svart og hvit Chevrolet 74mod, som sa ut som den holdt pa a dette fra hverandre.
Vi var skeptiske, men hadde ikke noe valg.
Sjaforen var imidlertid veldig hyggelig, og vi durte i vei Det brakte noe forferdelig og vi matte kjore i gjennomtrekk i de ca 12 milene tilbake. Men vi hadde den fordelen at han kunne stoppe nar vi onsket det. Stopp for a kjope souvernirer og stopp for a komme opp i et usiktspunkt.
Sjaforen kjorte sa fort bilen maktet, og det brakte mer enn farten tilsa. Halvveis matte han stoppe for a fylle pa vann.
Vi var selvsagt redde for a stoppe langt ute i orkenen, men det gikk fint.
Det er et merkelig landskap, mil etter mil med sandsletter, sa kuperte omrader hvor veien gar rett igjennom orkenfjell, for sa a komme inn i gronne oaser med dyrket mark og bebyggelse.
 
Det dyrkes mais, bommull , kaktusfruker og asparges for a nevne noe..
 
Etter litt hvile og mat pa hotellet, gikk turen tilbake til Lima.
Forst 4 1/2 time pa bussen, for vi ble hentet av vertskapet og kjort hjem. Da var kl nesten 24
 
!9.12
I dag har vi bare slappet av til en forandring. Er ikke bra i magen, og jeg bryggr pa en forkjolelse.
 
20.12
I dag er jeg mye bedre, og jeg gleder meg til a komme til Cusco,
Marthas hjemby. Hun er kanskje den som er aller mest spent, pa komme hjem igjen,
 
Vi snakkes


Få den nye Windows Live Messenger! Del bilder og videoer med venner og familie på Messenger

Turen sorover

Vi hadde en uforglemmelig, men slitsom tur 17. og 18.12
Buss fra Lima til Ica tok 4 1/2 time. Stekende hett, men bussen var ganske bra. Du kjoper billett for du gar pa, og den blir sjekket bade 3, 4 og 5 ganger av forskjellige kontrollorer
Hvis du betaler litt mer, far du sitte pa de beste plassene, og de star ofte tomme.Langs hele kysten er det orken, med oaser innimellom. Landskapet varierer fra uendelige sletter til fjellformasjoner. EN elv krysser vi. Den forer store mengder vann fra Andes og ut til havet.
Du kjorer forbi mindre byer og tettsteder. De fleste hus er gra og ser uferdige ut. De bygger pa helt tilfeldig nar de far rad -
og det er det mange som aldri far.
Innimellom kjenner du stam lukt av husdyr, men det er sjelden du ser noen. Hele bondegarden er ganske innelukket, med hus bygget i hverandre og ofte med hoyt gjerde rundt det hele. Jeg sa noen kuer, noen hester og esler. En mann gikk langs veien med vogn som ble dratt av 3 esler.
Jeg ma osa fortelle at bussen kjorer innom et par byer hvor det er et slags avtrede. Og da ma du skynde deg alt du kan hvis du ma pa do  - sa ikke bussen kjorer fra deg. Med meg holdt det pa a ga galt. Jeg fikk skikkelig magetrobbel, men det var heldigvisi det vi kom til et slikt sted. Tor ikke tenke pa hvordan det hadde gatt ellers?????
I Ica slo vi oss til for natten. Det var i dette omradet jordskjelvet rammet hardest for en tid tilbake. Og det var trist a se sa mange murer og deler av hus som la spredt utover, og enda var vel det meste ryddet opp i. Vi sa bl.a. en kirke som hadde fatt hard medfart.
Det sies at prisene pa hotell har gatt ned her etter jordskjelvet.
  
Hotellet vi bodde pa var forsteklasses. I en gronn oase, md lave, hvite bungalovlignende hus. Her var fiskedammer, flere bassengerog like bak hotellet en ca 50 m hoy sanddyne Her klatret unger og voksne opp og skatet nedover.
 
 


Søk fra enhver webside med kraftig beskyttelse. Få Windows Live Toolbar GRATIS i dag! Hold kontakten med venner og familie med Messenger