lørdag 15. desember 2007

14. des.2007

Klokken er 11.40 og jeg sitter ute i bakgarden og ser pa hundene. Soleb star nesten i cenit. Har aldi vart sa nar ekvator tidligere.
Har vart oppe pa taket og sett pa utsikten, og klesvasken. Vaskemaskinen og en arbeidsbenk star under et tak der, og ellers er det strukket snorer over hele plassen som er igjen der oppe. I gar var det vaskedag, og hushjelpen kom og vasket, / ogsa vart toy.
 
Overalt hvor vi ferdes er det uniformerte vakter, bade med og uten vapen. Det er for at folk skal fole seg trygge, men det foles litt skummelt ogsa.
 
Dette huset er stort. Tre etg. og snirklete med rom bade her og der. Syns det er rene labyrinten.
 
Kl 21.00
Dette har vart en lang dag. Dro til sentrum Kl 12. Ved presidentpalasset ble vi kapret til a vare
med pa en rundtur med minibuss. Hele turen tok ca. 1 time og 30 min.
Vi kjorte forbi palasser og fine strok  - og gjennom det helt motsatte.
Vi kjorte til toppen av et fjell pa en forferdlig skummel vei. Jeg satt foran hos sjaforen og hadde fin utsikt. Vi sa mange triste, slove mennesker pa usiden sine elendige hus. Et sted stod en hel flokk etter hverandre og lempet stein, de var handlangere.
Turen nedover fra fjellet var enda mer nervepirrende, og Tor sa han hadde aldri kjort pa en sa skummel vei.
 
Sa matte vi selvsagt ga langs den lange og spesielle gagaten her. Tettpakket med mennesker, og vi matte passe pa hverandre og det vi hadde med oss. Kom nesten ikke fram for gateselgere noen steder.
Etter a ha spist pizza pa et sted ved Plaza San Martin, gikk turen med taxi til Miraflores og kjarlighetsparken. En kjempestatue av et kjarlighetspar, omkranset av et slags gjerde i mosaikk. Det minnet om Gaudis park i Barcelona. Mange par soker hit, for det forer lykke med seg..
Parken ligger pa kanten av fjellsiden med utsikt over havet. Bergsidene er gronn kledte og kalles den gronne dal.
For a komme ned mot havet, matte vi kjore langt med taxi.. Men der nede fant vi en GO-kart bane, sa guttene fikk provd seg litt, for solen gikk ned i havet og det begynte a bli kaldt og morkt.
Vi sto ved veien og vinket pa bil, men vi fikk ingen. Enten var de opptatt, eller sjaforen visste ikke hvor vi skulle. Husk byen er enormt stor og her bor na 9 mill. mennesker.
Men sa stoppet en privatperson og tok oss med opp i sentrum, og han ville ikke ha betalt engang.
Han fortalte oss at vi aldi ville ha fatt en drosje der, og han syntes synd pa oss. Og takk for det!
 
I drosjen vi fikk fra sentrum og hjem, matte guttene sitte i bagasjerommet og legge seg ned pa gulvet nar vi passerte bomstasjonen. Ja, sann er det her.
Her ma en ta alt som det kommer, og tidsbegreper og avstandsbegreper er ikke til a forsta.
Nar noen sier de kommer om en time, sa er det kanskje 3, og nar de sier det er rett borti her, sa tar det kanskje en time a komme dit.
Vi snakkes!


Søk fra enhver webside med kraftig beskyttelse. Få Windows Live Toolbar GRATIS i dag! Hold kontakten med venner og familie med Messenger